Послойна техника в композитните ресторации с Genial GC
Hands-on course GC
Hands-on course GC

Преди една седмица посетих hands-on курс на тема “Послойна техника в композитните ресторации с Genial GC”. Това беше практически курс организиран от фирма GC в техния кампус в Лювен, Белгия. Лектор и демонстратор беше Д-р Симоне Морето, която е завършила дентална медицина и специализирала ресторативна дентална медицина в Сао Пауло, Бразилия.

Програмата на курса „Работа и техника на използване на композити Genial GC” включваше два дни практика на възстановяване на следните дефекти:
I ден
–      Възстановяване на клас IV
–      Възстановяване на клас II
–      Изработване на фасета от композит по директен метод (при преоцветен зъб)
II ден
–     Възстановяване на гингивален контур с композит при рецесии
–      Възстановяване на зъб с EverX Posterior
–      Изработване на индивидуален щифт при ендодонтски излекуван зъб със StickTechPost

В края на втория ден също наблюдавах и демонстрация на зъботехника Дирк Гале относно пресъздаване на анатомични особености по зъбните повърхности със специален сет боички Optiglaze color GC за по-дълготраен ефект (фотополимеризиращи нано-напълнени покривни бои).

Изключително съм доволна от курса и уменията, които придобих за послойната техника в нанасянето на композитни материали. И разбира се не на последно място, лекторът и организацията на GC бяха безупречни. Препоръчвам участието в този курс, тъй като не само познанията, но и контактите, които създадох с професионалисти в нашата сфера за безценни.

Дефект IV клас
Дефект IV клас
След послойното възстановяване
След послойното възстановяванеДентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар