Имплантологията е сфера, която заема все по-голяма част от съвременната дентална медицина. Лечението с импланти е един добър и успешен избор при възстановяване на липсващи зъби. Напоследък все по-често се случва в Норадент да отговаряме на въпроси, свързани с предимствата на имплантологичното лечение.

Методи на поставяне на имплант

  • Имедиатно
  • Отложено

Имедиатното имплантиране се случва веднага след ваденето на съответния зъб. Отложеното поставяне става няколко месеца след екстракцията (ваденето) на зъба.

В зависимост от броя на поставените импланти, те могат да се натоварват с единични корони, мостове и протези.

Най-голямото предимство на имплантологичното лечение е липсата на изпиляване на здрави зъби, ограничаващи липсващия зъб. Това е основна и важна причина за избора на този вид протетично лечение в нашата практика в Noradent.

Противопоказания за поставяне

  • Системни заболявания като неконтролиран диабет
  • Прием на лекарства като бифосфонати
  • Автоимунни заболявания
  • Активни пародонтални заболявания
  • Близост на анатомични структури до оперативното поле
  • Проблеми със съсирването на кръвта и прием на такъв вид медикаменти
  • Лошо ниво на поддържане на орална хигиена
  • Инфекции в съседство на съответното оперативно поле и др.

Стъпки при поставяне на имплант

Планирането на имплантологичното лечение е една от най-важните стъпки, за да бъде то успешно. Назначава се 3D изследване (скенер), въз основа на което се избира вида и размера. Това изследване е необходимо, за да се обследват всички анатомични структури в съседство на подлежащата за имплантиране зона.

Екипът в Noradent разделя това лечение на три основни етапа.

1. Първият хирургичен етап е поставянето на импланта под локална анестезия (упойка). Денталният кабинет и екип са специално подготвени за тази хирургична манипулация.

2. Вторият хирургичен етап представлява разкриване и оформяне на меките тъкани около него. Той се извършва няколко месеца след първия.

3. Третият имплантологичен етап е протетичният, тъй като той включва изработването на постоянната протетична конструкция – корона, мост и др. В някои клинични случаи съществува междинен етап, в който се поставят временни корони.

Поставяне на имплант веднага след отстраняването на зъб – стъпки

Предварително планиране и избор на материал, направени на база 3D изследване в съответната област

Първо планирано посещение, в което под поставена локална анестезия (упойка) се изважда атравматично съответният зъб. Отстраняват се възпалителните тъкани около корена, ако такива има. Следва поставяне на имплант с точно определена дължина и диаметър (по скенера) в предварително оформената ложа. При необходимост се взима отпечатък за изработване на предварителна временна корона веднага след поставянето на импланта

Следващите етапи са сходни с тези, описани по-горе в статията

Нашият екип в Норадент разчита на знанията, уменията, опита и съвременното дентално оборудване. Подходът към всеки пациент и всеки клиничен случай е индивидуален. Грижата за здравата и красива усмивка на пациентите е нашата основна цел.
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.