Избелването на зъбите е една от най-желаните козметични процедури в нашата сфера. Изискванията и разбиранията за “бели зъби” на всеки пациент са различни. Затова ние в Норадент се стремим да узнаем и след това удовлетворим желания цвят на зъбите на нашите пациенти.

Съществуват два метода на избелване – в домашни условия и в денталния кабинет.

Защо екипът на Noradent препоръчва домашния вариант – предимства?

  • Актуалност на индивидуалните шини във времето
  • По-щадяща избелваща процедура за зъбите
  • Две по-кратки посещения
  • Дълготраен ефект
  • Контролиране на цвета по време на избелването
  • Други

В дентална клиника Норадент са необходими две посещения за тази процедура.

В първата визита се взимат отпечатъци със силикон от горната и долната челюст. Изпращат се в зъботехническа лаборатория, където се отливат гипсови модели и по тях се изработват индивидуални шини.

Какво представляват шините за избелване на зъби?

Те са направени от мек и удобен за използване от пациентите материал. Прилягат плътно по зъбите и не травмират венеца. Шините имат специално изработени резервоари, в които се поставя специален гел. След всяко използване пациентите е необходимо да измиват шините внимателно така че да не остава количество от гела по тях.

Във втората визита се провежда обучение по поставяне и съхранение на шините и гела и се дават инструкции относно провеждането на избелването вкъщи. Правят се снимки на актуалния цвят за сравнение с бъдещия резултат.

Какво представлява гелът за избелване на зъби?

Гелът съдържа водороден пероксид или карбамиден пероксид като активна избелваща съставка. Според различния процент на съдържание се назначава протокол на избелването в брой часове при употреба.

Има два вида избелващ гел – дневен гел и нощен гел. Според желанието на пациента и съвета на лекаря по дентална медицина се определя кой от двата типове гел е подходящ.
Как се използват шините и гела и с какво да внимаваме?

В резервоарите на индивидуалните шини се поставя малко количество гел така че, когато се поставят в устата да не излиза извън тях. Внимателно се пристикат по зъбните редици и се засича времето, назначено от специалиста.

Прекаленото количество при поставяне на гела в шините може да резултира в дразнене на венеца и последваща остра болка. Затова ние в Noradent внимателно обясняваме и показваме на пациента всяка една стъпка при провеждане на домашното избелване.

Какви инструкции е необходимо да се спазват при избелване на зъби в домашни условия?

  • Намаляване приема на напитки и храни като: кафе, кока-кола, черен чай, червено вино, горки плодове, цвекло и др.
  • Намаляване на тютюнопушенето
  • Спиране на използването на някои видове вода за уста

Страничните ефекти, които могат да възникнат при домашните процедури са болка в областта на зъбите и/или венеца. При възникването им е препоръчително да уведомите лекаря по дентална медицина.

Избелването може да изсветли зъбите от 7 до 11 нюанса като резултатът за всеки пациент е индивидуален. Ние в Нoradent вярваме, че добрият резултат резултат от подобна процедура винаги придава здраве и сияйност на усмивката.
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.