Микроскопска ендодонтия (Лечение на коренови канали под микроскоп).

Усложненията, които се причиняват от нелекувания зъбен кариес са пулпити и периодонтити (възпалителни процеси на пулпата и периодонциума на зъба). При тях се провежда ендодонтско лечение или т. нар. лечение на кореновоте канали.

Особено важно е ползването на микроскоп в ендодонтията. По този начин процентът на успешното ендодонтско лечение се увеличава значително.

В зависимост от диагнозата лечение се провежда в едно, две или повече посещения. Под микроскоп се извършват рутиините манипулации като изолация с кофердам, почистване, обработване (с безжичен ендомотор IQ X-Smart архивиращ подробна информация за цялостното лечение и изготвящ индивидуален протокол за всеки пациент) и запълване на кореновите канали (с метод на топла кондензация – B&L system). По-комплицираните случаи като откриване и затваряне на перфорации, байпасиране или изваждане на сепариран инструмент в кореновия канал, премахване на дентикъл и прохождане на облитерирал канал са решими по-успешно и акуратно с помощта на микроскоп с високо увеличение.

Затова профилирайки се в тази област, аз избрах да работя с апаратура на една от най-добрите и доказали се в оптичната индустрия компании – Микроскоп Carl Zeiss Opmi pico.

Дентално студио Норадент