Това е един от първите ми клинични случаи направени с X-Smart IQ ендомотор. Това е безжичен наконечник с малка глава за лесен достъп и отлична видимост за препариране (обработване) на кореновите канали. Тази система работи както с ротационно така и с реципрочно движение. В нея се съхранява и детайлна база данни за всеки лекуван пациент.

X-Smart IQ
X-Smart IQ

Този пациент беше рефериран от лекуващия си пародонтолог относно ендодонтско прелекуване на кореновите канали поради диагностицирано периапикално възпаление (гранулом). Лечението протече в четири посещения. Първо четирите канала бяха проходени и обработени механично (с X-Smart IQ ендомотор) и химично (с натриев хипохлорит и лимонена киселина) и след това запълненени. Част от работа беше извършена под микроскоп Zeiss OPMI Pico. След това зъбът беше възстановен с обтурация (пломба).

Следва проследвяване и  контролна рентгенография на съответния зъб след три месеца. След установяване на оздравителен процес ще се планира възстановяне с овърлей (полукорона).

 

Определяне на работна дължина по време на лечението
Определяне на работна дължина по време на лечението
След запълване на кореновите канали
След запълване на кореновите канали

 
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар