Diamond Clean Philips Sonicare – Най-новия модел ултразвукова четка за зъби

Реших да споделя с Вас предимствата на тази четка тъй като имам наблюдения от действието й. Забелязвам, че едни от пациентите, които я използват натрупват много по-малко зъбен камък, а други дори нямат. Те разредиха профилактичните си почиствания и намалиха дискомфорта от дългата и неприятна процедура. Използвайки тази антиплакова четка пациентите чувстват зъбите си по-чисти и по-бели.

Това е една от най-добрите четки за почистване на зъбите. Благодарение на ултразвуковата система тя достига и почиства труднодостъпните за обикновената четка места.

Новости на този модел в сравнение с предните модели:
-наличие на USB към мини USB кабел за зарядната кутия
– адаптор USB към ел. мрежа
– чаша – основа за поставяне върху зарядната основа
– режим на избелване
– иновативен дезайн на четката и ергономичност (специално керамично покритие)
– има 5 режима за почистване: Clean, White, Polish, Gum Care, Sensitive (Почистване, Избелване, Полиране, Грижа за венците, Програма за чувствителни зъби)
– тип батерия – литиево-йонна акумулаторна батерия
– скорост – 31 000 почистващи движения в минута
– време на работа – напълно заредената четка осигурява 42 почиствания по 2 минути.
– функция Easy Start – при първите 14 използвания четката увеличава силата си на почистващите движения за по-лесно адаптиране
– луксозна скала за зареждане на батерията (светлинния сигнал помага да се следи заряда на батерията)
– предлага се в два цвята – нежно бяло и стилно черно

Поръчай онлайн

Видео и демонстрация на Diamond Clean:
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

11 Коментари

 • Posted 29.06.2015 10:38
  by Георги

  Безопасно ли е кърмачки да употребяват ултазвуковата четка?

  А бременни?

  • Posted 30.06.2015 16:22

   Задравейте,
   Някои бременни жени се оплкават, когато мият зъбите си с този вид четка, тъй като вибрациите предизвикват дискомфорт и бебето започва да рита в този момент. Но това може да бъде и съвпадение. Част от бъдещите майки смятат, че вибрациите са прекалено силни. Засега обаче няма опасения при използването на ултразвуковите четки. По принцип бременната жена е изложена ежедневно на много по-силни шумове като почистване с прахосмукачка, шофиране на кола, гледане на телевизия и др. Лекарите по дентална медицина адмирират почистването на зъбите с узлтразвукови четки при бременни, тъй като при тях често се появяват проблеми свързани с възпаление на венците (гингивит). Поради тази причина личната орална хигиена трябва да се поддърржа на високо ниво. Що се отнася до жените, които кърмят – при тях няма проблем също.

 • Posted 04.12.2015 7:04
  by Надя Дамянова

  Трябва ли първо да се изистят остатъците от храна между зъбите с класическа четка и паста, после с ултразвуковата четка и специалната паста?

  • Posted 04.12.2015 9:29

   Здравейте,

   Няма нужда да правите предварително почистване. Ултразвуковата четка почиства по-добре от обикновената механична четка посредством генериращите се в нея вибрации. Тя отстранява натрупаната плака и полира много добре зъбните повърхности. Относно пастата – не няма специална такава. Тази четка се използва вместо обикновената четка и с пастата, която Вие използвате. След употребата й се използва конец за зъби. Нито една четка не може да почисти междузъбните пространства така както конецът успява.
   Този вид четки за зъби са изключително ефективни в почистването на зъбите.
   Благодаря за въпроса!

 • Posted 31.03.2016 8:55
  by Николай Братанов

  Здравейте,
  Каква е разликата в действието и вибрациите при различните програми и модели, освен времетраенето и вида глава? Нали честотата на трептене е еднаква при старите и по-нови модели?
  Благодаря!

  • Posted 01.04.2016 18:42

   Здравейте,
   Тук може подробно да прочете действието на всички пет програми.
   Благодаря за въпроса!

   • Posted 04.04.2016 12:03
    by Николай Братанов

    Благодаря!

 • Posted 10.06.2016 9:04
  by Весела

  Необходимо ли е четката да се използва със специфична паста за зъби или може да бъде използвана обикновена?

 • Posted 12.10.2021 22:55
  by Галина

  Здравейте, имам парадонтоза, подходящи ли са тези четки и ако да, кой вид препоръчвате?

  • Posted 05.11.2021 0:01

   Да, подходящи са. Тази звукочестотна технология е изключително ефективна. Всички модели четки са базирани на нея затова изборът е Ваш.

Оставете коментар