Какво е Invisalign? Алтернатива на брекетите?

Invisalign е нова американска система, с която можете да преобразите усмивката и комфорта в устата си.
Лечението с Invisalign се състои от няколко почти невидими, снемаеми шини, които се поставят върху зъбите и се сменят през две седмици. Всяка шина е изработена индивидуално за зъбите на всеки пациент. Сменяйки шините през определения период от време, зъбите  започват да променят позицията си  малко по-малко докато се достигне до крайната им желана позиция.
Лечението с тази система включва 3D лечебен план (ClinCheck© treatment plan), който показва отделните движения и промяната в позицията на зъбите по време на лечението. Това позволява на пациента да види как неговите зъби биха изглеждали по време и след края на лечението.
Тази система е един добър начин да промените усмивката си без да нарушавате комфорта си.

 

 

Сравнение на Ivisalign с фиксирана техника (брекети):

Как работят? Ivisalign използва прозрачни , снемаеми шини за правилно подреждане на зъбите. Без дъги и брекети. Фиксираните апарати се състоят от брекети и дъги за правилно подреждане на зъбите.
Почти невидими?                                 Не. Повечето брекети са видими (с изключение на лингвалните брекети).
Снемаеми по време на лечението?                                 Не. Брекетите не се свалят до края на лечението.
Лечението не включва метални части, които могат да дразнят зъбите и венците?                                      Не. Включват се метални части, които могат да причинят неприятно дразнене.
Позволяват ли да миете зъбите си, да използвате конци по време на лечението?                                   Не. Брекетите затрудняват миенето на зъбите и почистването на всяка тяхна повърхност, както и почистването с конец. Използват се специални интердентални четки.
Осигуряване на ясен, точно определен, виртуален лечебен план от началото до края на лечението?                                   Не. Ортодонтът планира лечението, но пациентът не може да види предварително как ще изглеждат  зъбите му по време и след лечението.Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар