Какво представляват интерденталните четки? Употреба

Интердентални четки / междузъбни /– това са малки четчици с различни форми и размери, с които се почиства пространството между зъбите. Те се използват, когато поради някаква причина разстоянието между два зъба е по-голямо и конците не са подходящо средствоТези четки се сменят веднъж месечно, защото имат специално патентовано хлорхексидиново покритие (GUM), което гарантира антибактериална защита на косъмчетата за повече от 2 седмици.

Интердентални четки

Изключително важно е да се определи правилно размера на Вашата интердентална четка. Препоръчително е посещение при Вашия дентален лекар и консултация с него за начина на ползване и размера на интерденталните четки. Обикновено повечето хора се нуждаят от един размер, но, разбира се, има и случаи, при които се използват и повече от един размер такива четки ( индивудуално за всеки човек ). Знайте, че тази четка не замества обикновената четка за зъби ( двете се използват успоредно ). Препоръчително е интерденталните четки да се използват 1 – 2 пъти дневно. Те са много ефективни, тъй като имат огъваеми глави, с които можете да достигнете до задните части на зъбите. Може да използвате флуорен гел ( спомагащ за по-лесното и гладко почистване на интерденталните пространства ), специално създаден за интердентални четки.

Използването на  ИНТЕРДЕНТАЛНИ ЧЕТКИ ще допринесе за поддържането на добра лична орална хигиена и , разбира се, по – разредените посещения при Вашия дентален лекар.

Брекети
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар