ZOOM 2 – световен лидер в избелването

Усмивката е изключително важна! Това е едно от първите неща, които човек забелязва! По-бялата и по-блестяща усмивка помага на човек да се чувства комфортно.

Начина на живот (приемането на някои течности и храни) и възрастта са основните фактори, влияещи върху цвета на съзъбието. Много навици в ежедневието могат да допринесат за промяната в цвета на зъбите. Такива са пиенето на кафе, чай, кола, червено вино или пушенето.
ZOOM2 е безопасна и ефикасна система с много бързо действие. Уникалният ефект се дължи на специално проектираната лампа ZOOM 2 (ергономичен дизайн, LED технология).
ZOOM 2 е избелващ процес, който премахва нарушенията в цвета на емайла и дентина.
Дали е безопасно избелването? Обширно проучване и клинични изследвания сочат, че избелването на зъби под наблюдението на специалист е безопасно. В действителност, много зъболекари определят избелването като най-безопасната козметична стоматологична процедура, която съществува. Не се препоръчва на деца под 13 години и на бременни или кърмачки.
ZOOM 2 е безвредна и избелва цветните примеси, докато структурата на зъба остава непокътната. ZOOM 2 лампата има за цел активирането на гела(съдържа 25% водороден пероксид; аморфен калциев фосфат) и спомага за пенетрацията му на повърхността на зъба. Едно от изследванията сочи, че използването на ZOOM 2 лампа повишава ефективността на гела средно с 26 % и повече, или това е повишение от осем нюанса до десет.

Система ZOOM
Система ZOOM

ЗООМ 2 системата е
– по-бърза
– по-ефективна
– по-лесна за приложение
– предизвикваща по-ниска чувствителност

По време на процедурата е възможно да се появи чувствителност у някои пациенти. Светлината на лампата генерира минимално количество затопляне, но тази чувствителност е бързо преходна. В редки случаи, се появяват незначителни усещания за изтръпналост непосредствено след процедурата, но те също винаги изчезват.

Според проучвания пациенти избелили зъбите си с участието на ZOOM лампата показват много по-добри резултати в постигането на цвета отколкото без нея. Обаче има данни, че част от пациентите избелили се с тази лампа получават по-голяма чувствителност от тези без нея. Тези пациенти съобщават за пареща болка.

Избелването на зъбите със ZOOM системата се извършва само в клинични условия от дентален медик като предварително трябва да бъде почистен зъбния камък и да са полирани зъбните повърхности. То се състои от няколко стъпки:

  1. изолиране на гингивата и устните
  2. нанасяне на избелващия гел по зъбните повърхности; активирането му от светлината на ZOOM лампата.
  3. следват 3 сесии по 15 мин., през които пациентът спокойно релаксира
  4. видим резултат със промяна на цвета до 10 гами отчетен по Vita Classic разцвтка

Правят се снимки на пациента “преди” и „след” избелването. На пациента се дава и гел, който се използва при повишена чувствителност през следващите дни.
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар