Избелването на зъбите – вреда ли е за тях?

В днешно време по-бялата и по-бляскава усмивка е желана от всички нас. „Но дали самата избелваща процедура е безопасна за зъбите ни?” – на този въпрос търсим отговор. Почти всеки ден получавам поне по един такъв въпрос било то от приятел, роднина, пациент или просто познат.

Избелването на зъбите е напълно безопасна процедура. Избелващите гелове, които се използват, са на базата на водороден пероксид и карбамидпероксид (активни съставки). Свободните радикали на кислорода от активните вещества осъществяват окисляване – обезцветяването. Те не разрушават по никакъв начин структурата на зъба, а единствено извличат органичните оцветители от емайла и дентина. Този процес е обратим. Затова след провеждане на цялата процедура е необходимо постигнатия цвят да се поддържа през определен период от време. Това се извършва под контрола на дентален лекар. В някои избелващи системи са добавени дори флуоризиращи и  реминерализиращи фактори (аморфен калциев фосфат), които заздравяват структурата на зъба, намаляват риска от развитие на кариес и намаляват  потенциалната чувствителност на зъбите.

 

Nite White – система за домашно избелване.

 

ZOOM – система за клинично избелване.
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар