Действат ли алтернативните методи за избелване на зъби (активен въглен, сода и др.)?

Напоследък все по-често попадаме на статии и реклами за избелване на зъбите и премахване на повърхностни оцветявания в домашни условия с помощта на прах от кокосов въглен или отдавна известният метод за  четкане на зъбите с лимон и сода за хляб. Много пациенти се обръщат към тези алтернативни методи, смятайки че избелването в денталния кабинет, освен скъпо, е и вредно за зъбите. Приложението на подобни средства може да бъде опасно и да увреди емайла на зъбите. Може да се стигне до неговото абразиране (надраскване). Честата употреба на фреш от лимон от своя страна може да доведе до ерозиране (киселинно увреждане) на емайла.                

Истината е, че избелване на зъби с променен цвят може да се постигне единствено чрез приложението на химически агенти, окисляващи органичните пигментации. Тези агенти са най-често водороден и карбамиден пероксид в различни концентрации. Желателно е избелването да става под контрола на Вашия дентален лекар. Само тогава може да бъдете сигурни в безопасността на метода . 

Системата за избелване, с която ние работим, е Philips ZOOM Nite White и Day White. Повече за процедурата може да прочетете тук.

Използваните агенти не разрушават структурата на зъбите и методът на избелване е лесен и удобен за използване в домашни условия.

Що се отнася до премахването на повърхностните петна от тютюн, цветни храни и напитки, ние препоръчваме на нашите пациенти да използват четки със свукочестотна технология Phillips Sonicare. Те са проектирани за безопасно, нежно и максимално премахване на петна и плака от зъбите. Имат специален режим на избелване, който поддържа цвета след избелването. При интерес може да разгледате нашия онлайн магазин и да ни изпратите имейл, ако имате въпроси във връзка с четките.


Автор: Д-р Василена Иванова

За въпроси:
[email protected]
08970220247
0899128852
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар