Профилактиката – основата на детската дентална медицина

Кариесът представлява инфекция в устната кухина на детето. Именно заради това усилията на денталния лекар трябва да бъдат насочени към установяване на причината за развитието на кариозните заболявания, а не само към лечението на съответния зъб.

По време на първото посещение при нас се дава възможност на всяко дете да се адаптира към обстановката в денталния кабинет, както и към лечението. За да се запознае детето с машинките и работата ни, през първата визита извършваме професионална орална хигиена и мотивация.

Първо оцветяваме зъбките на малките пациенти (визуализиране на зъбната плака), за да им покажем къде не измиват достатъчно добре и къде трябва да положат повече старание. Показваме им как и с какви движения е правилно да се мият зъбките.

Визуализиране на зъбната плака
Визуализиране на зъбната плака

След обучението и мотивацията почистваме професионално зъбите на детето със специална паста, която полира зъбните повърхности и отстранява старите отлагания от храна. След полирането зъбите блестят, а малките пациенти разбират колко приятно и забавно може да бъде посещението при зъболекаря ☺.

Полиране на зъбите
Полиране на зъбите

Автор: Д-р Василена Иванова
специализира в сферата на детската дентална медицина




Дентално студио Норадент



За контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар