Бондинг на предни зъби – клиничен случай

Често срещан проблем при пациентите е отчупването на части от предните зъби. Причината обикновено е отхапване на по-твърди храни или в резултат на травма. Това нарушава естетиката и хармонията на усмивката и смущава пациентите. Благодарение на съвременните фотополимерни материали, използвани в денталната практика, тези дефекти могат да бъдат възстановени.

Клиничен случай

При нас дойде пациент с отчупени ръбчета от емайла на горните централни резци (снимка вляво). Първо поставихме кофердам (платно за изолация на зъбите от слюнката и меките тъкани), който е от изключителна важност за здравината на връзката между ресторацията и зъбните повяърхности. След това възстановихме липсващите дефекти с висококачествен композитен материал, съобразен с цвета на съответните зъби. След наартикулиране (нагласяне на височина спрямо движенията на челюстта при функция) на пломбите пристъпихме към полиране (снимка вдясно).

Автори: Д-р Биляна Тетерекова, Д-р Нора Дамянова
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

1 Коментар

  • Posted 04.11.2021 22:57
    by Виолета

    Д-р Дамянова и екипа й са изключителни професионалисти!
    Работата им е прецизна,качествена и внимателна.
    Препоръчвам с две ръце! 🙂

Оставете коментар