Иновативна детска дентална медицина

Децата – нашите най-малки пациенти, се нуждаят от нашите най-големи грижи.

Работата с деца изисква търпение и внимание от страна на денталния лекар и неговия екип, както и непрекъсната колаборация с родителите. Съвременната детска дентална медицина се развива бързо, което изисква от нас като лекари да бъдем в течение с най-последните технологии, за да осигурим най-правилното, атравматично и минимално инвазивно лечение на малките пациенти.

На 06. 04. и 07. 04. 2019 г. посетих курса на д-р Татяна Пешко от Украйна – ‘Pedodontics Pro’.  Имах голямото удоволствие да се уча от изключителни специалисти в областта на детската дентална медицина. Събитието се организира от Образователни програми за зъболекари с модератор д-р Цветелина Дучева.

На това двудневно обучение се акцентира върху профилактиката на кариозните заболявания и протоколите за екзактно лечение на възпалителните заболявания на пулпата (нервните и кръвоносните съдове на зъба). Дискутираха се и съвременните методики за възстановяване на силно разрушени от кариес временни детски зъби. 

Неправилно е мнението на някои родители, че щом зъбът е временен и ще се смени, то той няма нужда от лечение. Напротив, тези зъби са необходими на децата, за да извършват пълноценна дъвкателна функция и за да осигурят правилния пробив на постоянните зъби, развитието на челюстите и дори правилната говорна функция.

Децата изискват същото качество на дентално лечение, каквото и възрастните пациенти. Ние трябва да им го предоставим. Както неколкократно подчертаха на курса – „За една по-модерна, надеждна и предвидима детска дентална медицина“.

Автор: Д-р Василена Иванова
специализира в сферата на детската дентална медицина
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар