Какво е “Дентален туризъм”? С какво той е благотворен?
Дентален туризъм
Дентален туризъм

Тук ще споделя една интересна статия, която прочетох в сайта на Dr. Chetan.

В последните години индустрията на денталния туризъм се разраства изключително като качество и като обхват. Малко са тези от работещите, които се радват на покриване на денталните им манипулации от техните работодатели. Що се отнася до посещението при дентален лакар, повечето хора се налага да похарчат значителни суми за поддържане на денталното им здраве. Затова повечето пациенти обикновено игнорират дори и едни от най-сериозните дентални пробеми докато те не се превърнат в невъзможни за пренебрегване. Доказано е, че посещението при дентален лекар може наистина да “изпразни джобовете на пациентите”.

Що се отнася до денталния туризъм, той не е нищо ново. С цел да получат по-виско качество на по-ниска цена, много американци посещават мексиканските градове(най-близо разположени до границата със САЩ) през последните години. Различни дентални манипулации като поставянето на импланти, корони, протези и др. се считат за доста по-приемливи от американските пациенти.

Ползи от Денталния туризъм:

  • ниска цена
  • качество и сигурност

Топ 3 държави за дентален туризъм:

  • Тайланд – това е най- популярната страна, в която се провежда дентален туризъм. Високо качество и осигурен английско говорим дентален персонал.
  • Индия – денталните институции там са добре известни с техните възможности за едни от най-рутинните дентални процедури. Освен това денталният туризъм може да се съчетае с обиколка на културното богатство на Индия. Комуникацията там се случва на англиийски език на едно доста задоволително ниво.
  • Коста Рика – денталното обслужване там прдлага виско качество, модерна апаратура и съоражения като се счита, че това е една от идеалните държави за провеждане на този вид туризъм.

Следователно посещението на една от тези топ 3 страни, ще осигури на пациента спестяване на материални средства по поддържане на оралното си здраве.

Денталният туризъм със сигурност ще продължава да се разраства навсякъде по света. По този начин на пациентът повече няма да се налага да плаща високи цени в собствената си страна докато може да получава виско качество на по-ниски цени в други страни.

Високото качество на денталните услуги у нас, съчетано с приемливи цени е важен фактор за развитието на денатален туризъм и в България. Този факт не е убегнал на мениджмънта на швейцарското дружество “Суис Грийнфилд”, което възнамерява да развива дентален туризъм в България. Фирмата е насочила вниманието си към морската ни столица Варна и по-специално към комплекса Св. Константин и Елена., в който е открита модерна стоматологична клиника.
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар