Профилактични манипулации

Почистване на зъбна плака и зъбен камък

Тази манипулация включва:

– отстраняване на натрупаната зъбна плака и зъбен камък от всяка зъбна повърхност
– полиране на цялото съзъбие с четка и паста

Продължителността на тази процедура зависи от количеството, броя на местата и локализацията (над- и подвенечен) на зъбен камък.

Премахване на налепи и оцветявания с Airflow

Чрез системата Airflow се почистват трудно достъпни места като фисури, интердентални (междузъбни) повърхности, налепи и оцветявания по зъбите. Тази система работи с въздух, сода бикарбонат и струя вода. Airflow не е заместител на ръчното и ултразвуково почистване на зъбната плака и зъбния камък, затова тази рутинна процедура се извършва непосредствено преди Airflow. Резултатът е незабавен – ще усетите и видите разликата веднага щом процедурата приключи.

Регулярни профилактични прегледи

Препоръчват се професионално почистване на зъбите два пъти в годината. То включва премахването на зъбна плака, зъбен калкулус (камък) и полиране на зъбните повърхности. Перманентното поддържане на добра орална хигиена води до намаляване риска от кариес, гингивит и други заболявания на пародонта.

Тази процедура включва:

– отстраняване на натрупаната зъбна плака и зъбен камък от всяка зъбна повърхност
– полиране на цялото съзъбие с четка и паста

В случай, че пациентите забравят кога трябва да е следващото им профилактично посещение, се предлага напомняне от служител на клиниката чрез телефонно позвъняване.


Дентално студио Норадент


Стоматолог - Профилактика
За контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.