IDS 2019 – новостите в денталната медицина

Тази година имахме удоволствието да посетим едно от най-важните събития в света на денталната медицина – IDS. Това е международно дентално шоу (International dental show – IDS), което се провежда веднъж на всеки две години и се организира от Gesellschaft zur Förderung der Dental-Industrie (търговската организация на VDDI). Домакин е Koelnmesse.

Най-големите компании представят иновациите в протокола на работа, материалите, апаратурата и технологиите в денталната медицина. Тази година участниците на IDS бяха почти 3000, което е своеобразен рекорд за всички 38 изложения, които са се състояли до момента.  IDS 2019 заема площ от около 170 000 кв.м.

Фокусът на IDS беше поставен главно върху развитието на дигиталната дентална медицина, а именно интраоралните скенери и 3D-принитирането. С тяхна помощ вземането на отпечатъци, изработването на протезни конструкции, поставянето на импланти, както и ортодонтското лечение, се случва бързо, лесно и изключително прецизно.

 

Представяне на интраоралния скенер PrimeScan на фирма Dentsply Sirona
Представяне на интраоралния скенер PrimeScan на фирма Dentsply Sirona

 

ZEISS EXTARO 300
ZEISS EXTARO 300

Запознахме се с най-новите технологии и имахме възможността да тестваме най-новите продукти на водещите фирми в областта. 

  • Моделът Zeiss Extaro 300 е оперативен микроскоп с разработени различни режими на визуализация (за откриване на кариозна маса, за определяне на цвят и др.)

 

 

 

 

 
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар