След като използвах Kolibree – “най-умната” четка за зъби

IMG_0632

Вече споменах преди една година за “най-умната” четка за зъби Kolibreе. Това е smart четката за зъби, която бе обявена за една от най-странните джаджи на миналогодишното CES (най-голямото ежегодно изложение за потребителска електроника и технологии в Лас Вегас). Само ще припомня, че тя е уникална тъй като се синхронизира с Вашия смарт телефон и по този начин изпраща информация за това достатъчно продължително и добре ли си миете зъбите.

И сега една година по-късно аз я използвам благодарение на приятел, който е страстен crowdfunding фен и обича да се сдобива с най-новите изобретения и технологии :).

Това е изключителен продукт на френската фирма Kolibree, който обединява в себе си добра функция, ефективност и нагледна информация за зъбите, които мием. Единственото нещо, което трябваше да направя преди да използвам четката беше да сваля едно приложение на телефона си. След това чрез bluetooth го свързах за секунди с нея и създадох свой профил. От настройките избрах времето, за което ще мия зъбите си – 3 минути и започнах.

IMG_0631
Тези три минути са така разпределени, че всички зъбни повърхности биват изчеткани. Косъмчетата на четката трептят нежно като едновременно почистват добре и не травмират венеца. Приложението реално не ми позволява да пропусна нито един зъб и нито една негова страна. Имам също и таблица, в която се отбелязва всяко миене на зъбите, както сутрин така и вечер. И така имам си един страхотен мобилен дневник даващ информация за личната ми орална хигиена.  А що се отнася до малките деца – в приложението (Go! Pirаtе) има специално създадени игри, чрез които могат едновременно да се забавляват и да четкат зъбките си.

Лично за мен тази четка има няколко предимства:

– елегантен модерен дизайн, позволяващ ергономичен захват
– изключително лека за четка, която съдържа в себе си батерия (64гр.)
– опростен и елегантен интерфейс (само с един бутон on/off)
– изключително дълга издръжливост след пълен заряд на батерията

Миенето на зъбите с Коlibree е ефективно и истински забавно.

Др. Holly Hasegawa прави проучване сред малките си пациенти от 5 до 14-десет годишна възраст като сравнява ефикасността при миенете на зъби с ръчна, електричека и Kolibree четка. Тя сред наблюдаваните деца установява:

– от 30 до 40% ефективно отстранена зъбна плака при използване на ръчна или електрическа четка

– от 55 до 85% ефективно отстранена зъбна плака при използване на смарт четката Kolibree + приложението на смарт телефон.

Официален сайт на Kolibree – www.kolibree.com

IMG_0633

IMG_0636

IMG_0634
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар