Може ли да се повлияе чувствителността на зъбите с грижи вкъщи?

Според проучвания голям процент от нашите пациенти страдат от чувствителност на зъбите. Дали редовното използване на реминерализираща паста за зъби повлиява този дискомфорт? Да, безспорно е така. Напоследък голяма част от пациентите се интересуват от това как могат да се справят с това неприятно усещане. Медикаменти, прилагани в тези случаи могат да се използват както клинично (в кабинета), така и вкъщи, но винаги след консултация с дентален лекар.ApaCare_1_Zahncreme_06

Каква паста за зъби да изберем и защо? Отговорът е реминерализираща паста. Такава е Апакер (АpaCare). Тя съдържа освен натриев флуорид (1450 ppmF) и течен зъбен емайл (нанохидроксилапатит). Този минерал се натрупва по зъбните повърхности при регулярно четкане на зъбите. Осъществява се синергично действие между флуорида и хидроксилапатита. Тази системна грижа за зъбите изглажда, импрегнира и изсветлява зъбите. Освен при чувствителни зъби, тази паста е подходяща за използване и след употреба на храни с високо киселинно съдържание и при кариес-нерезистентно съзъбие (предразположени към кариес).

Какъв е механизмът на действие на тази паста?
– Образува “защитен слой” от нанохидроксилапатит и “изкуствен зъбен емайл” върху зъбните повърхности, който през деня/нощта се измества от бактериални отлагания и оцветявания. При ежедневна употреба на Апакер обаче защитният слой се обновява постоянно и защитава зъбите.
– Порите, малките дефекти и откритите дентинови тубули (причина за чувствителността на зъбите) биват запълнени посредством фините кристали нанохидроксилапатит.
– Хидроксилапатитът реминерализира зъбите и стимулира редукцията на кариес (в начална фаза).
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар