Минимално инвазивно лечение на кариес

Лечението на кариеса може да се извърши без необходимост от анестезия (упойка) и без отстраняване на твърди зъбни тъкани в случаите, когато се диагностицира в по-ранен етап на развитие.
Кариозният процес в този стадий представлява бяло или кафяво оцветяване по зъбните повърхности, най-често в областта на шийките или в междузъбните пространства. Често тези петна представляват и естетичен проблем за пациентите, особено когато се развиват на предните зъби.
Съвременната дентална медицина дава възможност за лечение и напълно премахване на тези петна без дискомфорт от работа с ‘машинки‘ и без отнемане на здрави зъбни тъкани. Цялата процедура е кратка и безболезнена.

Клиничен слачай на пациент с бели петна в областта на шийките на горни фронтални зъби (фотостатус след поставена изолация).
Процедурата включва специална изолация с платно (кофердам), обработване със специални разтвори и инфилтрация на материала ICON в областта на тези петна за 3 минути. ICON представлява течна смола, която запълва микропорите в кариозното петно и пречи на по-нататъшното му развитие.

Бели петна
Бели петна
Адаптиране на ICON
Адаптиране на ICON

 

 

 

 

 

След процедурата
След процедурата
След проложението на ICON
След проложението на ICON

 

 

 

 

Автор: Д-р Василена Иванова
специализира в сферата на детската дентална медицина
тел. за връзка: 0899 12 88 52
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар