Липса на латерални резци (хиподонтия) – клиничен случай на Д-р Ася Петрова
Преди лечението
Преди лечението

Бих искала да споделя един клиничен случай, с който реших да участвам в конкурса “Усмивка на годината” 2015. Беше истинско изпитание за мен и моя екип, с което мисля, че се справихме.

При нас дойде жена на 40 години за консултация относно естетична корекция на усмивката. По-конкретно тя пожела затваряне на разстоянията (диастема и треми) между зъбите. При прегледа се установи симетрична липса на латерални резци (хиподонтия – липса на зародиши на постоянни зъби). Направихме консултация с ортодонт и хирург-имплантолог, но оротодонтското лечение бе отхвърлено от пациента.

На следващото посещение направихме пълна фотодокументация и снехме отпечатъци за анализ и коректен план на лечение. Обсъдихме подробно плана на лечение с пациента и планирахме всички бъдещи посещения.

След лечението
След лечението

Преди всяко лечение, което изисква промяна в усмивката – форма , размери и пропорции на зъбите, е важно да се направи стриктно планиране чрез софтуер за дигитален дизайн на усмивката (DSD), както и восъчен моделаж (wax up) спрямо този дигитален дизайн. Тази стъпка ни дава представа как ще изглежда усмивката на пациента след края на лечението, още преди то да е започнало. Всичко това се случва в тясна колаборация със зъботехника ни.

След този подробен анализ бе взето решението от екипа – стоматолог, зъботехник и пациент, да се направят фотополимерни фасети, превъщайки наличните кучешки зъби (трети зъби) в липсващите латералните резци (втори зъби).

Постиганата бе хармония в усмивката, която допринесе за увереността, спокойствието и самочувствието на пациента.

Визитка:

Д-р Ася Петрова – лекар по дентална медицина с насоченост протетика и естетични възстановявания.

Работи в дентална клиника “ComfortDent“.    

Телефон за контакти: 088 65 76 412

Тук може да разгледате снимки от клиничния случай:

Преди лечението с диастема и треми
Преди лечението с диастема и треми
След лечението с фотополимерни фасети
След лечението с фотополимерни фасетиДентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

1 Коментар

  • Posted 15.12.2017 10:19
    by Denis

    Здравейте.При мене липсват латералните резци отгоре.Колко горе-долу струва лечение с полимерни фасети?
    Моят случай е същият като на пациентката от вашата страница.

Оставете коментар