Как да се справим с различните типове оцветяване на зъбите?

За да се започне една избелваща процедура е необходимо да се оцени типа на оцветяването и дали то е предизвикано от един или множество цветове!

  1. Aко оцветяването е от типа на жълтеенето – то ще се повлияе добре от клиничните процедури (избелване, проведено от дентален лекар в кабинета) или от тези, проведени вкъщи (т. нар. домашно избелване).
  2. Aко оцветяването е от типа на кафяво – се препоръчва да се започне с избелване в кабинета, последвано от избелване с шина вкъщи за няколко месеца.
  3. Синьо-сиво и кафяво оцветяване – необходимо е повече време за избелване със същия лечебен план (от точка 2).
  4. Многоцветните или „лентовидните” типове оцветяване не се избелват толкова успешно както другите типове оцветяване. Зъбите могат да станат по-светли, но лентовидните зони не могат да бъдат напълно премахнати. Типично е лечението на кафявото и тъмножълтото оцветяване да се състои от 2 или 3 третирания в кабинета заедно с 1 до 2 месеца избелване вкъщи.

Dr. Goldstein е разработил този протокол, който следва преди да започне всяко избелване на съответния пациент. Той избира избелваща система като се ръководи от чувствителността на пациента. Той намира, че аргоновия лазер в комбинация с 35% водороден пероксид преизвиква най-малка постоперативна чувствителност.

Това е част от статия, публикувана в Compendium, vol. 20, №8р под оригинално заглавие: The Current Status of Vital Tooth Whitening Techniques.
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар