За пръв път в България – представяне на ProTaper NEXT

Истина е, че през последните няколко месеца не бях особено активна в публикуването на нови статии. Затова обаче си имам основателна причина и тя е държавната ми сесия и стаж, които съвсем скоро преминах успешно! На 17.06.2013 присъствах на презентацията на Д-р Кафелов, свързана с представянето на ProTaper NEXT.

ProTaper NEXT е иновативна технология в препарирането на кореновите канали. За пръв път тя бе представена на изложението ( IDS) в Кьолн през месец март тази година.

ProTaper NEXT е опростена система, която:
– заменя триъгълното сечение с правоъгълно
– има ексцентрично сечение, което прави пилите по-гъвкави и в същото време оформя по-голяма коничност на КК
– изработена е от M-Wire NiTi
– притежава асиметричен дизайн на пилата (с изключение на първите 2 мм., които са центрирани)
– snow-like swaggering movement – уникално змиевидно движение, което позволява по-добро отстраняване на дебрис (широки пространства за евакуация на отпилките), по-бързо обработване на КК, липса на опасност от транспортиране на КК
– висока режеща ефективност, която намалява времето на обработка на КК, което пък от своя страна е ценно време, използвано за иригация
– притежава по-къса дръжка (изключително удобна при обработване на КК на молари)

Тази система се състои от пет пили за инструментиране на КК:
X1 – 17.04
X2 – 25.06
X3 – 30.07
X4 – 40.06
X5 – 50.06

Нека не забравяме обаче, че това е все още една напълно нова система, за която няма достатъчно изследвания и проследени клинични случаи във времето!
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар