Естетикa… Керамична корона на преден зъб

Една здрава усмивка… Какво повече можем да поискаме от нашите пациенти? Не е ли това най-важното за нас? Не е ли това най-важото за всеки един от вас?

В тази статия ще ви представя един клиничен случай относно смяната на стара металокерамична корона в областта на фронта.

Пациентът дойде с притеснения от отдръпване на венеца и прозиране на металния ръб на корона на горния центален резец.

Това, което направихме беше да назначим рентгенова снимка, за да се уверим дали зъбът е витален (жив). След като това се потвърди преминахме към сваляне на старата корона (под анестезия), минимално препариране (изпиляване) на зъбното пънче и изработване на временна корона в същото посещение.

След една седмица пациентът дойде за снемане на отпечатъци и регистрати, които изпратихме в зъботехническата лаборатория за изработване на постоянната конструкция (от литиево дисиликатна прескерамика LS2). Беше направен пълен фотостатус на случая преди, по време и след извършената работа. Всички снимки и последователността им може да видите след края на текста.

Изпратихме пациентът в зъботехническата лаборатория (Шереметски-Дентал), за да бъде определен точен цвят на съзъбието. Като преди това беше проведено домашно избелване на зъбите, за да се постигне желания от пациента цвят.

След една седмица направихме проба на короната и нанесохме съответните корекции във форма, големина и цвят в колаборация със зъботехника и пациента. В следващото посещение изцяло керамичната корона от LS2 беше циментирана адхезивно. И пациентът си тръгна с една още по-красива и широка усмивка!

Преди свалянето на металокерамичната корона
Преди свалянето на металокерамичната корона
Почистване, възстановяване и препариране на зъбно пънче
Почистване, възстановяване и препариране на зъбно пънче

 

Отпечатък от ГЧ
Отпечатък от ГЧ
Изработена временна корона
Изработване на временна корона

 

 

 

 
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар