Гингивит, свързан с бременността

Напоследък все повече и повече бъдещи майки ни посещават във връзка с планирана бременност. Какво означава това? Тези жени проверяват състоянието на зъбите си в етап, когато са готови да имат деца. Това е изключително важна консултация, която предприемат все повече жени у нас. Има и бременни, които не са направили това и идват при нас с оплаквания. Кои са най-честите опкавания? Това са болка, дискомфорт, кървене и възпаление на венците. Едно от заболяванията, които отговаря на тези най-чести симптоми е гингивит, свързан с бременността.

Това заболяване (Gingivitis gravidarum) е свързано както с повишените нива на плазмените хормони, така и с натрупани зъбна плака и зъбен камък. Най-често то се изявява при бременни във втория и третия триместър. Много често причината е неподдържане на добра лична орална хигиена. Лечението на този вид гивнгивит се състои в професионално почистване в клинични условия и поддържане на отлична орална хигиена (поне два пъти на ден миене на зъби, използване на конци за зъби, специални води за уста).
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар