Възстановяване на ендодонтски лекуван зъб с циркониева корона. Клиничен случай.

Приложението на циркониевия оксид в денталната практика позволява да се постигне оптимална естетика и максимална здравина при изработването на протетичните конструкции (единични корони, мостове).

За разлика от използваните в миналото металокерамични възстановявания, цирконият има най-голяма биологична поносимост от оралните тъкани и минимален риск от алергични реакции. Всичко това го прави отличен избор на материал за възстановяване на дисталните (по-назад разположените) участъци в зъбната редица, където здравината на материала е от основно значение. Естетитичните качества също не бива да бъдат пренебрегвани въпреки, че не са във фронталната зона.

Клиничен случай на възстановяване на долен шести зъб с циркониева коронa след проведено ендодонтско (кореново) лечение

  • Определяне на цвета на постоянната корона (съобразен с цвета на естествените зъби на пациента).

  • Снимка на гипсовия модел и препарацията. Изработката на протетични конструкции от циркониев оксид ни позволява да съхраним повече здрави зъбни тъкани.

  • Снимки непосредствено след циментиране.


 

 

 

 

 

Автор: Д-р Василена Иванова, Д-р Нора Дамянова
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар