Възпалени венци?

Ето до какво води неефективното миене на зъби и нередовното почистване на зъбен камък и плака – възпаление на венците (гингивит).

По-долу ще видите снимки на един мой пациент на 28 год, който скоро дойде в кабинета с оплаквания за дискомфорт, неприятен дъх и кървене от венците.

Почиставнето на зъбен камък и плака се състоя в две посещения (обикновено при профилактика тази  процедура се извършва в едно посещение). При това заболяване пациентът се мониторира  на 4-5 месеца.

Резултатът е налице, дори с просто око той е абсолютно видим – както за зъбите така и за венците. Ето защо профилактичното почистване на зъбен камък и плака е основно и задължително. То трябва да се прави на 6 месеца, за да се превентира възпалението на венците, а и за да се поддържа добра устна хигиена и красива усмивка.

Снимките са направени в първото посещение преди и веднага след професионалното почистване. Зъбите са като скъпоценни камъни – имат нужда от регулярно полиране за да блестят с пълна сила 🙂

IMG_588675
Преди
IMG_5644485
След

 
Дентално студио НорадентЗа контакт с нас и записване на час за консултация: тел. 0899128852. Ако имате снимки от предходно лечение (или друга документация), моля приложете ги към email съобщението.

Оставете коментар